Green map

Skrevet af Jacob Phan Christensen

Hvem er Greenmap?

Green Map Sri Lanka er en del af den forgrening af Big Hearts Foundation, som arbejder målrettet med beskyttelse af Sri Lankas natur, samt oplyse befolkningen omkring vigtigheden af natur beskyttelse og bevaring. Green maps mission er at lære og guide de unge på Sri lanka til at tilpasse sig til en bæredygtig levevis, så Sri lanka kan forbedre deres marine liv og levestandard via. formindskningen af ikke bio nedbrydelige materialer omkring kysterne. Denne levevis vil sikre at de næste generationer ikke lever på bekostning af tidligere generationers levevis.

Greenmaps arbejde

Green map står i hovedsædet for at organisere cleanups på Sri Lankas kyster. De unge har en stor motivation for at forbedre mulighederne på Sri lanka, og dermed er de unge velrepræsenteret i Greenmaps frivillige teams.

Hos Greenmap arbejdes der på at få implementeret flere genbrugsstationer, hvor affaldet kan blive korrekt håndteret eller genbrugt, således det ikke ender på lossepladser og i naturen.

Greenmap arbejder på at lave cleanups langs Sri Lankas 1350 km kyst, med hjælp fra frivillige hver weekend.

Genanvendelse

Det opsamlede plast opdeles i henholdsvis rene og beskidte PET flasker samt andet resterende plast.

De rene flasker bliver omdannet til nye, og det beskidte bliver sammen med resterende plast lavet om til vejbelægning. Dette bruges til reparationer af slidte veje, og ved at genanvende andres affald får byen Dehiwala nyt liv, som gavner lokalsamfundet.

Vores samarbejde

 Green Map Sri Lanka arbejder målrettet med organisering af månedlige opsamlingsevents. Organisationen repræsenterer god morale og er velinformeret omkring konsekvenserne af plastikforurening. Greenmap er aktivt med i kampen mod plastikforurening i vores verdenshave og på Sri Lanka. Derfor er vi hos A Better Ocean stolte af samarbejdet med Greenmap.

Med samarbejdet mellem A Better Ocean og Big Hearts Foundation samt Green Map, kan disse cleanups afholdes i større omfang, så vi sammen kan stå stærkere i kampen mod plastikforurening.