Nature Kids of Siargao

Skrevet af Jacob Phan Christensen

Problemet

Siargao er en Ø i Filippinerne, som er præget af plastikforurening både i havet, på strandende og i junglen.

Plastikforurening er et velkendt problem i hele verdenen, men problemet på Siargao skyldes ikke mindst plastikforurening men ydermere at øen ikke har nogle genbrugsstationer. Derfor ender alt plast og andre ikke nedbrydelige materialer i Siargaos natur, eller hos N.K.o.S.

Mange af de lokale afleverer deres plastik og flamingo til N.K.o.S, men grundet den nuværende Covid-19 pandemi, tvinges de lokale til at brænde deres affald, da organisationen har været ramt af nedlukning. Problemet på øen er derfor stigende.

N.K.o.S Arbejde

”N.K.o.S” mission at uddanne børn og unge i bæredygtighed og affaldshåndtering for at beskytte naturen. Derudover er målet en udvidelse af uddannelsesprogrammet til 25 skoler i år 2020.

Siden starten af programmet, har 2000 børn og unge allerede modtaget undervisning i affaldshåndtering. Et tal, som kun vil stige i takt med at N.K.o.S udfører deres arbejde.

Udover undervisning og workshops, arbejder N.K.o.S med Clean-ups og affaldshåndtering af ikke nedbrydeligt materiale, som er opsamlet fra Siargaos natur. Affaldet bliver herefter omdannet til nyttige produkter i deres ”Recycling Art Studio”. Produkter såsom sækkestole, plantepotter og tagmateriale kan herefter købes i deres fysiske butik mod betaling af blødt plast eller flamingo.

N.K.o.S mål er at genbruge alt affald fra Siargaos natur, ved at lave produkter ud af materialet. Ydermere vil de introducere flere bæredygtige produkter til befolkningen, som alternativer til engangs plastikprodukter.

Skaber flere arbejdspladser

Nature Kids of Siargao, skaber naturligvis stor værdi for samfundet, ved at samle plastik. Det er dog ikke det eneste de gør. På nuværende tidpunkt har N.K.o.S 15 medarbejdere. Et tal som forventes at stige, i løbet af de næste par år.

Organisationen startede i februar 2020, et nyt sy værksted i byen Burgos som er hårdt ramt af ledighed. Værkstedet har nu 7 nye ansatte, og skal fremadrettet producere produkter til deres ”Recycling Art Studio”.

Vores samarbejde

Samarbejdet med Nature Kids of Siargao er et vigtigt projekt for A Better Ocean da vi ønsker at gøre en forskel, især hvor problemet er størst. A Better Ocean støtter N.K.o.S i form af midler til genbrug af plastik, mulighed for flere arbejdspladser og Cleanups.

Det stigende problem om plastikforurening i verdenshavene gør at vi er stolte af at samarbejde med N.K.o.S, så vi sammen kan gøre en forskel på plastikforurening i Siargaos natur.