Samarbejdspartnere

Big Hearts Foundation er en samfundsnyttig organisation, som består af 9 forskellige velgørende initiativer, drevet af frivillige på Sri Lanka. Samarbejdet mellem A Better Ocean og Big Hearts Foundation er etableret med henblik på, at få fjernet så meget plastik som muligt, fra de smukke landskaber og strande på Sri Lanka samt at udarbejde uddannelsesmateriale til uddannelse og oplysning af den yngre befolkning.

Stifter af Big Hearts Foundation og social entreprenør, Rohana Amarakoon, fortæller hvor vigtigt det er, at vi afhjælper problemet. Rohana bor på Sri Lanka, som desværre er det 5. mest plastikforurenende land i verden. Sri Lanka forurener med mere end 5.000.000 kilo plastik om dagen, hvilket er en af Rohanas store motivationer til at gøre en forskel.

Samarbejdet mellem Big Hearts Foundation og A Better Ocean ville ikke være muligt, uden hjælp fra befolkningen på Sri Lanka. Rigtig store persongrupper er meget vidende om problemet, og gør allerede nu en enorm indsats som frivillige. I 2019 viste en undersøgelse på Statista.com (https://www.statista.com/statistics/283354/top-10-countries-volunteering-time-for-charities/), at hele 46% af Sri Lankas befolkning, laver frivilligt arbejde i større eller mindre grad. Dermed er Sri Lanka det land i verden med den højeste procentdel af frivillige pr. indbygger.

Af de ni initiativer som til sammen har formet Big Hearts Foundation, vil vores samarbejde tage udgangspunkt i de to nedenstående initiativer.

Green map Sri Lanka:

Green Map Sri Lanka er en del af den forgrening af Big Hearts Foundation, som arbejder målrettet med beskyttelse af Sri Lankas natur og uddannelse af befolkningen omkring vigtigheden af denne beskyttelse. Sri Lanka har op imod 1350 km. kystlinje, og meget af denne er desværre forurenet med polyethylen, plastikaffald og andet ikke bionedbrydeligt affald. Green Map Sri Lanka arbejder målrettet med organisering af månedlige opsamlingsevents, og med samarbejdet mellem A Better Ocean og Big Hearts Foundation kan disse opsamlingsevents afholdes i større omfang, og vi kan målrette og intensivere den fælles indsats.

Garbage free Lanka:

Garbage Free Lanka er en af de bærende kræfter for organisering af National Garbage Clean Up Day, på Sri Lanka. I år 2019 oplevede arrangementet en enorm opbakning, fra rigtig mange mennesker. På denne ene dag blev der, i samarbejde med over 23.000 frivillige, fordelt over 670 forskellige lokationer, fjernet mere end 140 tons affald på Sri Lanka.

Vi, hos A Better Ocean, er utrolig stolte og glade for, at Big Hearts Foundation med dette samarbejde, vil modtage midlerne til at fjerne endnu mere affald i fremtiden, startende allerede fra februar 2020, hvor vi afholder vores første fælles opsamlingsevent.